Share
Go down
Admin
Posts : 19
Join date : 2018-01-11
View user profilehttp://jetearo.forumotion.eu

Regulament server

on Sun Jan 21, 2018 9:25 pm
1. Nu faceţi METAGAME
Metagaming-ul reprezintă utilizarea/folosirea informațiilor OOC (Out Of Character) în scopuri sau situații IC (In Character) pentru a obține avantaje în acțiunea roleplay.
De asemenea, metagaming-ul poate fi definit și prin transmiterea de informații pe canalele OOC (Out Of Character) cu scopul influențării unor acțiuni IC (In Character), lucru total interzis.
EXEMPLE:
Vasile Ion îi vede nametag-ul (numele de deasupra capului) lui Cristi Baros şi, fără să-l cunoască, îl strigă IN CHARACTER pe nume.
Vasile Ion este urmărit de poliţie iar acesta îl roagă pe Cristi Baros pe Discord să vină cu maşina şi să încurce poliţia, pentru a-l scăpa.

2. Nu faceţi POWERGAME
Powergamingul reprezintă roleplay-ul supranatural al unui jucător sau forţarea unui jucător să ia parte într-o acţiune roleplay în care nu are şanse egale la acţiunea pe care doriţi să o întreţineţi.
EXEMPLU:
Vasile Ion  ridică maşina, după care o aruncă în apă.

3. Nu faceţi DEATH MATCH
Death Match-ul sau DM-ul reprezintă atacarea și/sau uciderea unui jucător fără a avea motive întemeiate pentru a comite o astfel de faptă sau fără a face role play și a respecta alte reguli role play în acțiunea pe care o întreprindeți.
EXEMPLE:
Vasile Ion îl loveşte pe Cristi Baros cu pumnii asa din senin!
Vasile Ion îl loveşte pe Cristi Baros cu o bâtă, făcând roleplay, doar pentru că acesta i s-a adresat cu "Bă".
Vasile Ion începe să tragă cu arma într-un club fiindcă nu-i place muzica.

4. Nu faceţi REVENGEKILL
Revenge Kill-ul reprezintă uciderea sau tentativa de a ucide o persoană care te-a ucis cu puțin timp în urmă, într-o manieră roleplay bineînțeles, doar pentru a te răzbuna. În momentul în care caracterul tău moare, se presupune că și-a pierdut memoria iar acest lucru înseamnă că nu mai poți ține minte persoana respectivă.
*  Se consideră REVENGE-KILL dacă mergi în locul în care ai murit la mai puţin de 30 de minute după ce mori.(edited)

5. Nu faceţi MIXING
Mixing-ul reprezintă transmiterea de informații (OOC - IN).Totodată, este interzisă specificarea acţiunilor pe care le faci OOC pe VOICECHAT. Informatiile OOC se discute pe chat-ul normal!
EXEMPLU:
Vorbesti pe VoiceChat InGame cu un caracter(Vasile Ion)ca trebuie sa pleci la scoala, magazin, cu cainele afara etc.

6. Nu faceţi BUNNY HOP
Bunny-hop-ul reprezintă utilizarea tastei de sărit într-un mod repetat, cu scopul de a te deplasa mai repede.

7. Nu folosiţi un limbaj vulgar OOC
Limbajul vulgar, injuriile, textele cu tentă rasistă etc. sunt interzise pe chaturile OOC. Încercam să menținem un limbaj cât mai decent astfel încât nimeni să nu fie deranjat de limbajul mai "bogat" al unora.

8. Nu faceţi Roleplay dezgustător / scârbos
Abuzul sexual (violul), canibalismul, necrofilia, pedofilia și alte tipuri de roleplay dezgustător sunt permise pe server doar cu acordul OOC al ambelor părţi implicate în acțiune.

9. Despre jafuri şi înşelătorii
JAFURI (ROB)
Jefuirea jucătorilor nou veniți pe server este interzisă deoarece ei încearcă să se acomodeze cu gamemode-ul server-ului, să dobândească experiență și bineînțeles să acumuleze diverse foloase IC (bani, mașini etc).
Nu puteți jefui același jucător de mai multe ori într-un interval scurt de timp (două ore).
ÎNŞELĂTORII (SCAMMING)
Înșelarea de bani sau bunuri personale (droguri/arme) cu caracter OOC a unui jucător este interzisă! Singura modalitate prin care poți înșela un jucător de bani sau de bunuri personale este să întreții o acțiune roleplay complexă, dar și în această situație există o serie de reguli care trebuie respectate. Suma maximă pe care o poți solicita unui jucător pe care l-ai înșelat este de $50.000. Nu poate fi solicitată o sumă mai mare decât cea menționată! Nu puteți înșela același jucător de mai multe ori într-un interval scurt de timp (şase ore).
Jefuirea unei bănci
Este interzis spargerea unei banci de unul singur! Minim grup de 2 persoane!

10.  Nu faceţi acţiuni roleplay teroriste fără permisiunea (Admini,Politie,Medici OOC)
Este interzis să faci roleplay de acest gen.Trebuie să discuți despre fiecare detaliu și fiecare lucru pe care vrei sa-l faci in acţiunea respectivă. De asemenea, un administrator va urmări toată acţiunea roleplay care urmează a fi efectuată.

11. Nu faceţi acțiuni ilegale în zonele publice

Este interzisă comiterea infracțiunilor de următorul tip, în zonele publice ale orașelor: orice activitate ce presupune utilizarea unei arme albe/de foc/produs ilegal sunt interzise. In locaţiile job-urilor inafara spawnului NU sunt considerate zone publice.
Puteţi comite acţiuni ilegale oriunde, mai puţin în secţia de poliţie, în primărie, în spital şi în bancă.

12. Predati armele dobândite
Mereu când găsești o armă, indiferent de loc, aceasta trebuie predata cat se poate de repede la politie sau unui ofiter de politie!

13. Nu faceţi BUG ABUSE
Dacă găsiți sau aveți cunoștință de unul sau mai multe bug-uri existente pe server, anunțați de îndată, fie direct pe server prin chatul OOC, fie pe forum. În niciun caz nu este permisă abuzarea de eventualele bug-uri descoperite.

14. Acumularea a 4 avertismente (warn-uri)
Odată cu acumularea a 4 avertismente (warn-uri) veți fi banati automat. Warn-urile sunt acordate jucătorilor care încalcă anumite reguli și în funcție de decizia administratorului.

15. Nu vă alegeţi nume interzise
]Nume celebre (numele unei persoane cunoscute în întreaga lume, o anumită cultură sau doar o țară)
Nume nerealiste

[*]Nume puse pentru a stârni amuzamentul (Tom_Beron, Al_Qaeda, Iulia_Gunoier, John_Fund etc.)

16. Nu folosiţi HACK-uri

17. Nu faceţi CHICKEN-RUN
Chicken-running este atunci când un jucător fuge dintr-o parte în altă astfel încât să evite gloanțele, ceea ce este non roleplay și interzis. Aceaste regulă se aplică și în cazul unui brawl (Fight-Bataie in grup). Atunci când are loc un brawl, nu aveți voie să fugiți și să loviți cu bâta.

18. Nu faceţi OLYMPIC-SWIM
Este interzisă fuga de poliție prin apă, înotând. Acest lucru este considerat olympic swim pentru că nu poți înota la nesfârșit, în mod normal obosești. De altfel printr-o astfel de practică, polițiștilor le este imposibil să vă rețină, în apă neputând trage cu arma, cu pistolul cu electroșocuri sau să va pună cătușele.

19. Nu vorbiţi în joc decât în limba română

În chat-ul IC este permisă numai utilizarea limbii române, nu și a altor limbi internaționale. Este un server roleplay românesc iar acțiunea are loc într-un oraș fictiv, Los Santos.

20. Nu deranjaţi evenimentele organizate (petreceri, proteste, conferințe de presă, car meeting, competiții, etc)
Orice adunare unde se strânge o masă de oameni (petrecere, protest, conferinţă de presă, car meeting, competiție, etc) este considerată un eveniment, iar deranjarea lui sau influențarea lui negativă va fi interzisă. Pentru a putea realiza o acțiune ce are ca scop deranjarea acestui eveniment va fi nevoie de permisiunea unui Administrator de Joc.(edited)

21. Nu conduceţi NON-ROLEPLAY
Este strict interzis condusul vehiculelor într-un mod non-roleplay (călcarea jucătorilor, dărâmarea diverselor obiecte de pe server etc) precum și încălcarea altor reguli ce implică vehiculele. În caz contrar, administratorii pot recurge la confiscarea vehiculelor celui care încalcă aceste reguli. De asemenea, vehiculele pot fi confiscate de către poliție din motive IC atunci când încălcați regulamentele impuse de aceștia în joc. În cazul în care faceți accident cu o persoană, ambele părți au de suferit, atât persoana care lovește cât și persoana lovită.(edited)(edited)

22. AFK/ Refuzul actiunilor ROLEPLAY
Refuzul unei acțiuni roleplay reprezintă refuzul unui jucător de a face roleplay cu alți jucători, îngreunând astfel acțiunile roleplay ale acestora, prin părăsirea jocului (/quit, crash sau trecerea jocului în bară - AFK). De asemenea este interzis să treceți jocul în bară sau să stați AFK în timpul efectuării unei spargeri de mașini, case, etc (în cazul în care faceți acest lucru si interacționați cu o facțiunea de tipul LSPD, o să primiți pe lângă sancțiunea propriu zisă si timpul In Character care trebuie să vă fie acordat, numită şi "timp ic").
Dacă vi se pare că un jucător încalcă regulamentul sau acţionează NON-ROLEPLAY, terminaţi acţiunea roleplay şi faceţi-i o reclamaţie pe forum fără să contestaţi nimic pe chat-urile OOC sau să vă puneți jocul în bară chiar dacă celălalt participant la acțiune a greșit în mod vizibil.
Este interzis să stați AFK mai mult de cinci minute în timp ce sunteţi ON DUTY ca LSPD, EMS sau GOV (se poate considera că staţi AFK pentru payday şi puteţi fi sancţionaţi ca atare).  Totodată, este interzis să staţi AFK într-o zonă publică mai mult de 2 minute.
Dacă un jucător este AFK, nu aveţi voie să interacţionaţi cu el în niciun fel; această regulă se aplică doar dacă jucătorul a fost AFK înainte să începeţi o anumită acţiune cu el; dacă jucătorul respectiv s-a pus AFK în timpul acţiunii, atunci acesta poate fi reclamat (roleplay-ul nu va fi continuat).
De asemenea, este interzis orice fel de program anti-afk, blocarea tastelor sau orice altă metodă pentru a nu lua kick de la sistemul de ANTI-AFK.(edited)

23. Nu faceţi SPAM
SPAM-ul reprezintă transmiterea unor mesaje mai repede decât acestea pot fi spuse de un om, în cazul în care sunt reproduse pe canalele IC, sau mesaje reproduse în repetate rânduri, în cazul în care sunt reproduse pe canalele OOC.

24. Nu ameninţaţi alţi jucători
Pretinderea că dețineți funcții, că aveți relații cu membrii din staff-ul server-ului sau amenințări cu intervenția membrilor staff-ului sunt strict interzise.(edited)

25. Nu faceţi TROLLING
Trolling-ul pe server este interzis. Prin trolling se înțelege că unul sau mai mulți jucători nu au dispoziția necesară desfășurării unei acțiuni roleplay și nu fac altceva decât să caute atenție, să se bage în seamă cu alți jucători cu scopul de a îi face pe acei jucători să interacționeze, chiar dacă aceștia nu își doresc acest lucru. Practic, respectivul sau respectivii nu fac decât să provoace ceilalți jucători cu scopul de a crea oarecare conflicte sau pentru a se amuza, prin asta deranjând acțiunile roleplay ale celorlalți jucători.(edited)

26. Nu interpretaţi regulamentul
Interpretarea regulilor din regulamentul server-ului este strict interzisă. Nu puteți interpreta după bunul plac aceste reguli, doar pentru a vă favoriza în momentul în care sunteți pus în fața unei situații neplăcute în care ați încălcat una dintre reguli. Chiar dacă anumite reguli lasă loc de interpretare, administratorii server-ului sunt cei care decid în ce condiții se vor aplica sancțiunile.

27. Rolarea vârstei caracterului
In cazul în care faci roleplay de copil (-18 ani), nu ai voie să deţii o maşină, o casă (decât cu chirie) sau să ai carnet de conducere.

28. Nu faceţi reclamă
Așa cum și noi le interzicem membrilor de pe comunitatea noastră să facă reclamă într-un mod denigrator pe alte comunități de GTA5, la fel se întâmplă și în cazul nostru. Orice tip de reclamă adusă altor comunități pe acest server este interzisă, atât pe server cât și pe forum !(edited)

29. Despre CHARACTER KILL
CHARACTER KILL (CK) reprezintă, uciderea unui jucător. Dacă un jucător primeşte CK, acesta va putea schimba indentitatea/buletinul şi nu va mai putea juca cu acel nume.
Pentru a acorda un CK, jucătorul care doreşte să o facă trebuie să aibă un motiv foarte bun (de exemplu, într-o mafie, un asociat se duce la poliţie şi dă informaţii despre mafia în care este - respectivul poate primi CK dacă mafia află ce a făcut). Totodată, roleplay-ul făcut pentru un CK trebuie să fie complex.
În cazul unei sinucideri sau în urma unui acord încheiat între ambele părţi (atacator/victimă).
În cazul în care jucătorul se află într-o acţiune cu Los Santos Police Department şi decide să comită un act de suicid în mod intenționat, pentru a scăpa de acuzaţii. (ex. Un jucător se află într-o urmărire şi decide să intre într-un copac, rolându-şi astfel moartea.)
În cazul în care un jucător comite infracţiuni care echivalează închisoarea pe viaţă.
În cazul în care un jucător trădează o anumită grupare/organizaţie şi ia legătura cu altă facțiune pentru a acorda informaţii despre respectiva grupare/organizaţie.
Comportamentul celor care joacă pe acest server trebuie să fie unul civilizat atât pe server cât și pe forum.
Este strict interzisă exploatarea bug-urilor script-ului și/sau jocului. De asemenea, cei care depistează jucători care exploatează bug-urile existente pe server sunt obligați să aducă de îndată aceste lucruri la cunoștință administratorilor de joc. În caz contrar, cei care ascund aceste lucruri vor fi considerați complici și vor fi sancționați ca atare!
Dacă depistați jucători care încalcă una sau mai multe reguli ale server-ului, îi puteți raporta fie în joc,fie postând pe forum în secțiunea corespunzătoare. Pentru aceasta aveți nevoie de dovezi concludente. Neraportearea unui jucător care încalcă regulamentul poate duce la sancţionarea dumneavoastră. Nu aveţi voie să încălcaţi regulamentul dacă un jucător a făcut-o în prealabil.
Nu efectuați plăți OOC către jucători sau membrii ai staff-ului în schimbul unor bunuri IC (bani, case, mașini,etc.) Cei care încalcă această regulă VOR FI BANAŢI PERMANENT.
Instigarea altor persoane la încălcarea oricărei reguli din regulamentul afișat mai jos, va fi pedepsită cu sancțiunea corespunzătoare regulii la care s-a instigat.
Nu aveti voie sa folositi nume gen Vlad CSGOBAZAR.COM sau chesti de genul nu se accepta reclama pe server prin nume sau alte metode!
Roleplay, prescurtarea acestui termen e RP. Acest termen se intalneste pe serverele cu mod RolePlay. Semnificatia acestui termen reprezinta simularea sau practicarea unei vieti reale dar in situatia noastra e o viata virtuala. Fiecare om isi poate reprezenta viata reala intr-un oras din Los Santos, cu o functie diferita chiar si o infatisare diferita si calitati diferite.
Deci mai pe scurt acest termen reprezinta simularea unei vieti reale intr-o viata virtuala.

IC
In Caracter , prescutarea acestui termen e IC. Acest termen reprezinta toate informatiile si actiuniile facute/gasite de noi in joc. Reprezentarea informatiilor sau actiuniilor facute de noi in joc, se foloseste VOICECHAT!
Daca cumva in VOICECHAT se vorbesc informatii Out Of caracter ( OOC ) se formeaza MetaGamming , si in acez caz contrat sunteti non-regulamentari.

OOC

Out Of caracter, prescurtarea acestui termen e OOC. Acest termen reprezinta toate actiuniile sau informatiile facute in viata REALA si se reprezinta cu ajutorul unor chaturi specifice acestui termen tasta T,discord,skype,teamspeak etc.
In caz ca folositi niste informatii OOC in IC se va forma MetaGamming ca urmare veti fi non-regulamentari.

DM

Death Match , prescutarea acestui termen e DM . Acest termen se intalneste pe toate serverele cu orice mod existent in GTA5. Acest termen reprezinta practicarea unor actiuni non-rp . Adica omorarea unu-i individ de pe server fara motiv.
Atunci cand faci un apel la politie/salvare nu ai voie sa parasesti locul de unde a-ti facut apelul. ( Disconect sau alte variante de genul )
   1. Cand trimiteti un apel de urgenta la politie/salvare trebuie sa spunei ce sa intamplat si numele dumneavoastra! ( Nu trimiteti mesaje cu ( vino,am murit,ajutor etc ).
   2. Nu faceti spam cu acelasi apel sau cu mesaj gol! Daca nu raspunde nimeni medici/politisti sunt ocupati sau nu se afla online!

30. Medicii nu au voie sa vanda pastile jucatorilor. Cei ce sunt prinsi ca incalca regula vor fi dati afara din echipa de medici ai serverului.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum